Matematik

hurtig hjælp. nulpunkt

18. oktober 2009 af Fremder (Slettet)


f(x) = x^5 - 3x - 2

a) Undersøg om -1 er nulpunkt for f.
 er lost.. skal jeg første finde d ?? eller skal jeg sætte -1 på xs plads?`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

det sidste


Svar #2
18. oktober 2009 af Fremder (Slettet)

dvs. -1^5-3*-1*-2 ?? og løse den.. den giver 0 :S dett betyder ar -1 er IKKE nulpunkt for f eller hvad ? :S:S:S:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af exatb

Opgaven går ud på at finde ud af om y = 0 der hvor  x= -1. Så ja , -1 skal sætttes ind på x´s plads og hvis resultatet bliver nul, er -1 nulpunkt.

(-1)^5 - 3*(-1) - 2 = 0 ?

-1 + 3 - 2 = 0  ? Ja -1 er nulpunkt


Skriv et svar til: hurtig hjælp. nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.