Matematik

Forskel på brug af cos-relationerne

18. oktober 2009 af chiqqa (Slettet)

Hej

Hvad er forskellen på at bruge cos-relationerne på en stumvinklede trekant og en spidsvinklede?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

-1≤cos(V)<0  for 90°<V≤180°       to højder falder uden for trekantområdet

0<cos(V)<1 for 0<V<90°               tre højder i trekantområdet


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

a2=b2+c2-2bc cosA

Hvis 0<A<π/2 er cosA positiv og a bliver da mindre end den ville være blevet i en retvinklet trekans (hvod a2=b2+c2)

Hvis π/2<x<π er cosA negativ og a bliver større end den ville være i en retvinklet trekant. Ved udregningen ses at der lægges 2cb cosA til idet -cb*cosA, der er negativ giver et positivt resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af mathon

cos-relationen anvendt som andengradsligning til sideberegning med 2 løsninger:

når en vinkel samt dens hosliggende og dens modstående side er kendt

fx.kendes
A, a og c
hvor A er spids og c·sin(A) < a < c
 

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)     hvoraf

b2 - (2c·cos(A))b + (c2-a2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2009 af mathon

med løsningerne

b = c·cos(A) ± √((a+sin(A)·c)(a-sin(A)·c))


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2009 af mathon

til trekantvinkelberegning, når sinus-fælden ønskes undgået,
da
cos(V) er entydig for 0 ≤ V ≤ 180°


Svar #6
21. oktober 2009 af chiqqa (Slettet)

mange tak! :D

Ser lige på det...


Skriv et svar til: Forskel på brug af cos-relationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.