Kemi

Beregn formelmassen!

19. oktober 2009 af Gamble10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan griber jeg denne opgave an?

Beregn formelmassen for følgende ionforbindelser:

Magnesiumhydroxid

Cu(II)oxid

Ammoniumphosphat


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af mathon

MgOH

CuO                                                brug det periodiske systems oplysninger

(NH4)3PO4


Svar #2
19. oktober 2009 af Gamble10 (Slettet)

 Er det svarene ? Jeg er da sikker på man skal regne også siden der står beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af mathon

det er det,
du skal brug det periodiske systems oplysninger til!

eks
formlen ovenfor skulle have været Mg(OH)2.


M(MgH2O2) = (1·24,305 + 2·1,0079 + 2·15,999) g/mol =


Svar #4
19. oktober 2009 af Gamble10 (Slettet)

Mange tak for hjælpen ! :)



Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2009 af mathon

{M} u/molekyle = {M} g/mol
da
1 g = NA u


Skriv et svar til: Beregn formelmassen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.