Fysik

Potentiel og kinetisk energi

21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Har fået stilt en opgave i fysik, og ville være rigtig dejligt med lidt hjælp .. på forhånd tak ..

The brigde will plunge you 43 meteres (140 feet) from the brigde into the river below. You can even take river dip option and submerge youself at the end of you fall.

Vi måler højer ud fra den nederste position i det frie fald (springeren forsætter endnu længere ned, mens springet bremset af elastikken). Gøre rede for de relevante antagelser undervejs. Springeren vejer 70 kg.

a) Hvor stor er springerens potentielle energi i den øverste position?

b) Hvor stor er springerens kinetiske energi i den nederste postion i det frie fald?

c) Hvor stor er springerens maksimale hastighed?

d) Hvor lang tid tager det frie fald?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af peter lind

Den potentielle energi er mgh, som er forvandlet til kinetisk energi ½mv2, når springeren når vandfladen.


Svar #2
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Nogle der kunne godt lidt mere i dyben med det ? ville være dejligt ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af mathon

Emek = K =  Epot + Ekin

h = (1/2)·g·t2    hvoraf

t = √(2h/g)


Svar #4
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

ehm .. Må lige prøve mig frem .. men tak ..


Svar #5
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Kunne du måske gi et eksempel på at få mig igang ? :D


Svar #6
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

for*


Svar #7
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Mathon ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2009 af mathon

a)
   Emek = Epotøverst + Ekinøverst  = m·g·H + 0 = (70 kg)·(9,82 m/s2)·(43 m) = 29558,2 kg·m2·s-2 =
                                                                                                                                                     29558,2 J


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2009 af mathon

b)
    Emek29558,2 J =  Epotnederst + Ekinnederst  = 0 + Ekinnederst


Svar #10
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

hmm .. tak :)


Svar #11
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Hva betyder øverst og nederst ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2009 af mathon

øverste og nederste position
som
brugt i opgaveteksten


Svar #13
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

okay :) .. tak igen


Skriv et svar til: Potentiel og kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.