Matematik

Integralregning, hvilket areal?

22. oktober 2009 af Neovo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder sådan:
"En funktion f er givet ved forskriften:
f(x)=-x^3+4*x

En ret linje l skærer grafen for f(x) i punkterne (1,3) og (4,0). Grafen for f(x) afgrænser sammen med linjen l en punktmængde M, som har et areal.

Bestem arealet af M"

Mit spørgersmål lyder:

Hvilket arealet bliver der spurgt om? Det arealet som er mellem de 2 funktioner, hvilket giver M=4.5, eller arealet i parablen under den rette linje, hvilket giver M= 6.17?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af peter lind

Det er arealet mellem graferne for de 2 funktioner, der spørges om. Grafen for f er ikke en parabel.


Svar #2
22. oktober 2009 af Neovo (Slettet)

Undskyld det var en tastefejl..

Funktionen hedder -x^2+4*x

Men tak for hjælpen.. :D


Skriv et svar til: Integralregning, hvilket areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.