Matematik

HASTER VIRKELIGT!!

22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

Hej. min lærer har givet mig to opgaver som jeg skal fremlægge for klassen imorgen. den ene opgave har jeg lavet, men den anden opgave kan jeg ikke finde ud af.

er der nogen derude som kan hjælpe mig? jeg skal fremlægge imorgen, så det haster virkeligt..

linjen med ligningen 4y=4x+a er tangen til grafen for f(x)=√x. bestem a


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du kan skrive ligningen y=x+C, hvor jeg har sat C=a/4 <=> a=4C, det er jo bare en konstant. Så finder du f ' (x), gør lige det først. Brug at √x = x½, og brug også, hvordan du differentierer xn (står alt sammen i din bog).


Svar #2
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

kan det passe at f´(x) bliver 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f ' (1), ja som du ser er hældningskoeffecienten lig 1, da x = 1x.


Svar #4
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

det får jeg det ikke til .. jeg forstår ikke hvordan du har fået det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hældningskoeffecienten er 1/(2*√x), så er f ' (1) = 1/(2*1) = ½


Svar #6
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

når nu kan jeg se det :)

hvad skal jeg så gøre ?


Skriv et svar til: HASTER VIRKELIGT!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.