Matematik
Bestemt integral
Jeg har to funktioner:
f(x) = x^2-2x-3
g(x) = -x^2+1
Jeg skal finde arealet imellem graferne f(x) og g(x)
Først har jeg fundet f(x) = g(x) og dermed bestemt grænserne at være x=-1 og x=2
Jeg har derefter fundet frem til at denne formel skal bruges: ∫-12 (f(x)-g(x))dx
Jeg har prøvet at regne med denne formel, og mit resultat blev:
∫-12 (x^2-2x-3 - (-x)^2+1) dx = [ (1/3)x^3-x^2-3x - (-1/3)x^3+x]-12
Og som endeligt resultat fik jeg -2,9999 !
Har jeg regnet korrekt?
Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind
Jeg har ikke tastet ind på lommeregner; men resten er korrekt.
Svar #2
25. oktober 2009 af Heksin (Slettet)
Okay det lyder godt. Det er første gang at jeg bruger ∫-12 (f(x)-g(x))dx så jeg var lidt i tvivl om jeg havde regnet korrekt med den. Jeg var også lidt i tvivl om det skulle være ∫-12 (f(x)-g(x))dx eller ∫-12 (g(x)-f(x))dx
Men det lader til at opgaven nu er løst.
Svar #3
25. oktober 2009 af Heksin (Slettet)
Jeg skal altså ikke bruge formlen:
∫-12(f(x)) - ∫-12(g(x))
som også kan ses her http://www.wolframalpha.com/input/?i=integrate+%28x%5E2-2x-3%29dx+from+x%3D-1+to+2+-+integrate%28-x%29%5E2%2B1%29%29+dx+from+x%3D-1+to+2
Skriv et svar til: Bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
