Matematik

Skal til prøve imorgen. Haster. :(

25. oktober 2009 af glusac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg skal til prøve i morgen men kan simpelthen ikke finde ud af det her spørgsmål.

En funktion er givet ved f(x)=-1/3x^3+2x^2

Bestem monotoniforholdene for f(x).

Håber der er en venlig sjæl det lige gider bruge 5 min på det her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal fortælle, hvordan grafen for funktion f "bugter" sig.

Sæt f'(x)=0, og lav så en fortegnslinie, hvor du undersøger i hvilke intervaller funktionen vokser og aftager.


Svar #2
25. oktober 2009 af glusac (Slettet)

er det så ikke: f´(x) -x^2+4x

f´(x)=0

= -x^2+4x=0

Så forstår jeg ikke hvordan jeg kommer videre?


Svar #3
25. oktober 2009 af glusac (Slettet)

Nej f`(x)=x^2+2x selvfølgelig


Skriv et svar til: Skal til prøve imorgen. Haster. :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.