Matematik

HJÆLP !!!! SKAL BEREGNE K VED TO LIGNINGER!!!

25. oktober 2009 af Clarabow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp har virkelig brug for en forklaring og udregning!!!!

lk: kx+y=10

er vinkelret på linjen

m:5x+3y=9

Beregn k


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Her er 2 løsningsmuligheder.

Normalvektoren til l er (k,1) og normalvektoren til m er (5,3). Hvis linierne er vinkelret på hinanden så skalarproduktet mellem de 2 vektorer skal være 0.

Find de 2 liniers hældningskoefficienter. Produktet af disse hældningskoefficienter skal være -1


Svar #2
25. oktober 2009 af Clarabow (Slettet)

undskyld, men kan du uddybe det noget mere for jeg forstår det virkelig ikke?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af keg (Slettet)

opstil ligninger på normalform, der ser generelt sådan ud y =ax +b

y=-kx +10

0g  y=(-5/3)x +3

(-k)*(-5/3)=-1,  find k


Skriv et svar til: HJÆLP !!!! SKAL BEREGNE K VED TO LIGNINGER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.