Matematik

løs følgende ligning vha. nulreglen

26. oktober 2009 af bitsjunior (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har set mig helt blind på nedstående opgave.

løs følgende ligning vha. nulreglen

0,5*(x+2)(x+7)=0

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Løsningen ligger lige for. Du skal nulle hvert af binomiumerne. x1 = -2 og x2 = -7 

Ligningen er en andengradsligning med to reelle rødder.


Svar #2
26. oktober 2009 af bitsjunior (Slettet)

mener du at sætte 0 ind i stedet for x ?

tror desværre ikke helt jeg forstår


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Du skal indsætte den værdi for x der gør ligningen sand. Der er to muligheder x1 = -2 og x2 = -7


Svar #4
26. oktober 2009 af bitsjunior (Slettet)

tror jeg er med nu, mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2009 af NejTilSvampe

 nul reglen siger at hvis et produkt er lig 0 er en af faktorerne lig 0. 

Så enden skal (x+2) = 0  hvilket fører til at x=-2 eller (x+7)=0 hvilket fører til at x=-7. Begge udsagn gør ligningen sand.


Skriv et svar til: løs følgende ligning vha. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.