Matematik

Patologisk funktion

26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Den sammensatte funktions f(x) = ln(x)/√x definitionsmængden begrænses intuitivt af definitionsmængden for ln(x) således at

x∈R+

Kan det passe at definitionsmængden udvides ved sammensætningen af de to funktioner således at f(-1) = π 

Findes der evt. andre reelle funktionsværdier udenfor definitionsmængden for ln(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det kan godt passe for ln(-1) = πi og √-1 = i, så f(-1) = π


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan forkorte med i


Svar #3
28. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 f(-1) = π har en smuk smuk geometrisk løsning i det rette koordinat system.

En kløvet kube et såkaldt tetreader med en grundflade der er en retvinklet trekant med sidelængderne √1,√2 og √3.

Højden er √(π2 + 1) og kløvningsfladens kantlængder er  √(π2 + 2) og √(π2 + 3). Det kunne være en smuk erstatning for THE TWINS.  


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#3 Tak for det forslag, ja det kunne være en smuk erstatning, jeg synes du skal foreslå dem det "over there", det er jo ikke hver dag, man kommer på den tanke, selvom jeg ved, at mange arkitekter tænker i matematisk / geometriske baner.


Skriv et svar til: Patologisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.