Matematik

En der vil hjælpe med dette regnstykke

26. oktober 2009 af quini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg skal bestemme (Delta)x, (Delta)y og hældningen for funktionen f(x) = x^2+2x+3

det jeg tror jeg skal gør er at finde:

Delta(X) =

Delta(y) =

og  a= delta(y)/delta(x) =

men hvordan (??) jeg er meget usikker, er der en der kan hjælpe ? (Ovenikøbet kan jeg ikke finde min lommeregner, så jeg ved ike hvordan grafen ser ud ) /: help me !


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Erik Morsing svar er mere præcist. Jeg trækker mit


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Δy/Δx = (f(x)-f(x0))/(x-x0) = ((x2+2x+3) - (x02+2x0+3))/(x-x0) = (x2+2x+3-x02-2x0-3)/(x-x0)=(x2-x02+2x-2x0/(x-x0)→2x+2. Jeg har tegnet en lille graf (vedhæftet).

Vedhæftet fil:math.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bestemme hældningskoeffecienten, den er 2x+2, altså grænseværdien til Δy/Δx, når x→x0. Du bør lære at bruge symbolerne på bjælken herover, det ser pænere ud og gør det mere overskueligt.


Svar #4
27. oktober 2009 af quini (Slettet)

mange tak :) det var virkelig en stor hjælp !!


Skriv et svar til: En der vil hjælpe med dette regnstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.