Kemi

integralregning - bestem konstant

28. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med denne opgave som driller en del:

To funktioner f og g har forskrifterne f(x)=√(3x+9) og g(x)= x+3.
Graferne for f og g afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal på 3/2.
 

For k > 0 afgrænser graferne for de to funktioner sammen med linjen med ligningen x = k i første kvadrant en punktmængde N.
b) Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.
 

Håber rigtig meget der er en der vil være sød at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af mathon

0k(g(x)-f(x))dx = 3/2                    men burtde være i kategorien matematik


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2009 af mathon

burtde  →  burde


Svar #3
29. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

Tusind tak :)

jeg opdagede først den fejl efter 10 min :/


Svar #4
29. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

hvordan kan jeg få isoleret k i den ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_47.doc

Skriv et svar til: integralregning - bestem konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.