Matematik
Korde i cirkel
12. januar 2005 af
MiwKat (Slettet)
Hey, jeg har brug for at udlede et bevis omkring en korde i en cirkel, er gået lidt i stå...
formlen lyder: k = 2rsin(v/2)
v = centervinkel
...kan ikke finde ud af om man ska bruge sinusrelationerne til at udlede formlen..
nogen der kan gennemskue beviset??
formlen lyder: k = 2rsin(v/2)
v = centervinkel
...kan ikke finde ud af om man ska bruge sinusrelationerne til at udlede formlen..
nogen der kan gennemskue beviset??
Svar #1
13. januar 2005 af Grus (Slettet)
Hej Miwkat.
Det letteste er faktisk, at benytte overgangsformlerne for retvinklede trekanter, altså:
For en retvinklet trekant ABC med katederne a, b og hypotenusen c gælder:
sin(A)= a/c
- - -
Tricket består nu i, at benytte sig af, at en periferivinkel er halvt så stor, som centervinklen, over samme cirkelbue.
prøv om du kan konstruere en trekant, hvori en korde, en ret vinkel og en periferivinkel indgår, og se om det hjælper. c¨,)
Har du brug for yderligere hjælp til problemet, så mail evt. tilbage på
[email protected]
vh
Grus
Det letteste er faktisk, at benytte overgangsformlerne for retvinklede trekanter, altså:
For en retvinklet trekant ABC med katederne a, b og hypotenusen c gælder:
sin(A)= a/c
- - -
Tricket består nu i, at benytte sig af, at en periferivinkel er halvt så stor, som centervinklen, over samme cirkelbue.
prøv om du kan konstruere en trekant, hvori en korde, en ret vinkel og en periferivinkel indgår, og se om det hjælper. c¨,)
Har du brug for yderligere hjælp til problemet, så mail evt. tilbage på
[email protected]
vh
Grus
Skriv et svar til: Korde i cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
