Matematik

to rette linier

30. oktober 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej

Der er en opgave som jeg ikke forstår, derfor håber jeg at I kan hjælpe mig. :)

Opgaven lyder:

To rette linier l og m er givet ved:

l: 2x+y-6=0
m: -4x+3y-3=0

Jeg skal bestemme skæringspunktet mellem de to linier.

I må gerne hjælpe mig med opgaven trin for trin, sådan forstår jeg det bedre.
På forhpnd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå, så start med at sætte de to udtryk lig hinanden, efter at du har løst dem m.h.t. y. Den første bliver

2x+y-6 = 0 <=> y = -2x+6

Nå laver du den anden tilsvarende


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2009 af Isomorphician

....


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2

Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal sige, men jeg lagde op til, at spørgeren selv gjorde et arbejde for at fremme forståelsen hos ham. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2009 af Isomorphician

Jeg nåede desværre ikke at se dit svar inden jeg skrev mit svar ind, men jeg kan da nå at slette det endnu hvis det ikke passer dig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er ikke mig, du skal tage hensyn til, det er eleven, så ja slet det bare


Svar #6
30. oktober 2009 af sanoj122 (Slettet)

#5
 

Hej,

Jeg ked af jeg ikke svarede men jeg var i gang med et andet regnestykke og min bærbar gik ud, men da jeg kiggede på et andet stykke kunne jeg næsten fornemme måden at regne den på. Men tak for hjælpen alligevel og skriver hvis jeg nu får problemer med den :)


Skriv et svar til: to rette linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.