Fysik

Fysikspørgsmål ( effekt, energi )

30. oktober 2009 af jasmin5000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har brug for en hurtig hjælp til noget jeg skal aflevere på fronter senest i morgen. Håber nogle vil hjælpe mig, der behøver ikke være de store regnskaber, men helst formlen og resultatet.

Opgaven lyder således:

En kaffemaskine har en effekt på 2400 Watt. Det tager 3 minutter at brygge en kande kaffe.

1) Hvor meget energi er der brugt til at brygge kaffen?

En kWh koster 1,70 kr.

2) Hvor meget koster energien der bruges til at brygge kaffen?

Der hældes 16 grader koldt vand i kaffemaskinen og vi får 1 liter, 90 grader varm kaffe på kanden.

3) Hvad er tilvæksten af vandets indre energi?

4) Hvad er kaffemaskinens nyttevirkning? (effektivitet)

Der hældes 0,2 liter 90 grader varm kaffe i et keramikkrus der vejer 120 gram. Keramiks specifikke varmekapacitet er 800 J/kg*grader

5) Hvad bliver temperaturen af kaffen hvis det forudsættes at kaffe og krus opnår samme temperatur og ikke udveksler varme med omgivelserne?

Mvh. Janniinho :)

Ham der laver den for mig eller hjælper mig er bare en guttermand, og skriver jer self Ja til alle jeres beskeder :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2009 af mathon

1)
   E  = P·t


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. oktober 2009 af mathon

2)

   Pris = E·(1,70 kr/kWh) =


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2009 af mathon

3)
   1 L vand har massen 1 kg

    cvand = 4,186 kJ/(kg·K)
   
    Q = m·c·ΔT


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#0 Du bør selv komme med nogle forslag, det er dig, der skal lære det. Så jeg synes ikke, man er en guttermand, hvis man giver dig de fuldt færdige løsninger. Så kan man vel ikke have megen selvrespekt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2009 af mathon

4)
    η = (Enyttiggjort/Etilført)·100%


Svar #6
30. oktober 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hej mathon, tusind tak for formlerne :)

Så kan jeg jo selv prøve og regne dem ud :)

Du får lige nogle Ja.

Og til Erik Morstang;

Ja dte er rigtigt nok, ville også helst bare have formlerne, eller resultaterne og en forklaring :)


Svar #7
30. oktober 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvad med nummer 5 ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. oktober 2009 af mathon

5)
   (0,200 kg)·(4,186 kJ/(kg·C))·(90ºC - F) = (0,120 kg)·(0,8 kJ/(kg·C))·(F - 20ºC)

når det antages, at kruset havde stuetemperatur 20ºC, da der blev hældt 90° varm kaffe i


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2009 af mathon

ΔT er det samme i °C som i °K


Skriv et svar til: Fysikspørgsmål ( effekt, energi )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.