Matematik

Formel for kørselsfradrag (befordringsfradrag)

31. oktober 2009 af Shais (Slettet)

Hejsa!

Jeg kan ikke helt "hitte" ud af, hvordan og hvorledes man får bikset en formel sammen for beregning af kørselsfradrag, også kaldt befordringsfradrag, efter nedenstående kriterier.

Første 24 km ingen tilskud
For mere end 24 km og mindre end 100 km gives 1,54 kr. i tilskud pr. kørte km
For mere end eller lig 100 km gives 0,77 kr. i tilskud pr. km

Håber at høre fra nogen, så jeg kan fortsætte min programmering. Vil forsøge at udarbejde formlen mens jeg afventer svar.

På forhånd tak :D


Svar #1
31. oktober 2009 af Shais (Slettet)

Den første formel, som jeg er kommet frem til, er som følgende: 

(km - 24) * 1,54 kr.

Så er spørgsmålet, hvordan den sidste formel skal se ud?

Hmm... Her skal der nu tænkes :D


Svar #2
31. oktober 2009 af Shais (Slettet)

Har fundet frem til følgende formel:

((km - 24) - 99,99) * 0,77 + (99,99 * 1,54).

Kan det passe, at det er det nærmeste man kan komme en formel i det tredie tilfælde? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af Dynin (Slettet)

#2 del det op ... kører du over 100km så får du

[0,24[ → 0 kr/km → 0 kr

[24,100[ → 1,54kr/km → (100km-24km)*1,54kr/km=..

[100,x[ → 0,77kr/km → (x km-100 km)*0,77kr/km

... dvs. for x>100 er befordringfradraget b(x)=(100-24)*1,54kr+(x-100)*0,77kr=..


Skriv et svar til: Formel for kørselsfradrag (befordringsfradrag)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.