Matematik

beregninger af hastigheder og lign..

02. november 2009 af Futz0r (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lod falder frit. Angiv loddet hastighed, når det er faldet: 0,50s - 1,00s - 1,50s - 2,00s - 2,50s - 3,00s - 3,50s - 4,00s - 4,50s - 5,00s

Der tages ikke hensyn til luftmodstanaden og hastigheden angives i m/s og km/h. Tegn 2 kurver der viser hastigheden som funktion af tiden idet hastigheden indsættes i henholdvis m/s og km/h.

Jeg har problemer med at få lavet denne opgave, for jeg er "syg" idag, og skal aflever den i aften, og har ikke mulighed for at få hjælp. så jeg vil høre jer, om i kan hjælp mig med at beregne dette.

Og jeg er ikke sikker på hvordan det beregnes.. - men har lavet de andre opgaver, og mangler kun denne opgave..

mvh Morten Horn


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2009 af mathon

   v = g·(t)                     med start fra hvile

   1 m/s = 3,6 km/t


Svar #2
02. november 2009 af Futz0r (Slettet)

mange tak.

nu har jeg løst denne opgave..

9,81 * 0,50 + 0 = 4,905 m/s * 3,6 = 17,658 km/t
9,81 * 1,00 + 0 = 9,81 m/s * 3,6 =  35,316 km/t
9,81 * 1,50 + 0 = 14,715 m/s * 3,6 =  52,974 km/t
9,81 * 2,00 + 0 = 19,62 m/s * 3,6 =  70,632 km/t
9,81 * 2,50 + 0 = 24,525 m/s * 3,6 =  88,29 km/t
9,81 * 3,00 + 0 = 29,43 m/s * 3,6 =  105,948 km/t
9,81 * 3,50 + 0 = 34,335 m/s * 3,6 =  123,606 km/t
9,81 * 4,00 + 0 = 39,24 m/s * 3,6 =  141,264 km/t
9,81 * 4,50 + 0 = 44,145 m/s * 3,6 =  158,922 km/t
9,81 * 5,00 + 0 = 49,05 m/s * 3,6 =  176,58 km/t
 


Skriv et svar til: beregninger af hastigheder og lign..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.