Matematik

funktion

02. november 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej er der en der kan se om det her er helt galt?

En fukntion f er givet ved forskriften f(x)=2x*3-4x+1. bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet p(1/2, f(1/2)).

f'´(p)=2*0.5^3-4*0.5+1= -0.75

P(0.5 , 0.5)

y-f(Xo) = f´(Xo) * (X - Xo)

y-f(0.5) = f´(0.5) * (X -0.5)

y-(0.5)^2 = 2 * 0.5 * (X-0.5)

y-0.25 = 1 * (X-0.5)

y-0.25 = X -0.5 

y=X- 0.25


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad det er du laver

Er det f(p) du regner ud først? Hvis det er, så er P=(0,5;-0,75)

f'(x)=2*3x2-4=6x2-4

f'(0,5)=-2,5

y=ax+b hvor a=-2,5

indsætter Ps koordinater og finder b

-0,75=-2,5*0,5+b

-0,75+1,25=b

y=-2,5x+0,5


Svar #2
02. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 ja det er f´(p) jeg regner ud først. 


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.