Fysik

Giv dit bud.

04. november 2009 af asdxakjcnasklxc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 2. Klods og fjeder på skråplan.
En masseløs fjeder med fjederkonstanten k = 160 N/m er anbragt op ad et skråplan, der danner vinklen θ = 60,0° med vandret.
I et forsøg slippes en klods med massen m1 = 0,400 kg i afstanden (langs skråplanet) d = 0,800 m.
a) Hvad bliver fjederens maksimale sammentrækning, hvis det antages, at der ikke er gnidning mellem klods og skråplan?
Imidlertid bliver fjederens maksimale sammentrækning
kun 18,0 cm.
b) Hvad er μK mellem klods og skråplan?
c) Gør rede for, at klodsens fart er størst, når den resulterende kraft på den er 0. Brug dette til at finde den største fart.


Skriv et svar til: Giv dit bud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.