Matematik

forskrift uden nulpunkter

04. november 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle :)

jeg har en opgave som jeg ikke selv kan finde ud af at løse og den ser således ud:

en funktion f er givet ved forskriften f(x) =x - ex

gør rede for at f ikke har nogen nulpunkter. hvordan gør man det uden brug af hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: For nulpunkter skal gælde, at f(x) = 0.

Dermed skal det gælde, at 0 = x-e^x => x = e^x

Gælder det nogensinde?


Skriv et svar til: forskrift uden nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.