Matematik

Find tangent

05. november 2009 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået stillet flg. opgave

Bestem ligningerne for de to tangenter til parablen y = x², som går gennem punktet P (-1,-8) 

Indtil nu har jeg en differentialkvotient=2x og jeg har fundet noget med en tangentligning men er herfra helt blank nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Snick (Slettet)

Tangentligningen:

y=f ' (x) (x-x0) + f(x0)

Du skal i dit tilfælde beregne

y=f ' (-1)*(x-(-8))+f(-1)


Svar #2
05. november 2009 af KimPetersen91 (Slettet)

 Tror altså tangentligningen hedder

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af Snick (Slettet)

ja en mindre teknikalitet


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af mathon

med tangentligning på din genkendelige form
haves

y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)     hvor (xo,yo) er røringspunktet og (x,y) er koordinaterne for tangentens alle
                                        øvrige punkter

specifikt når f(xo) = xo2 og f '(xo) = 2xo
y = 2xo(x-xo) + xo2

y = (2xo)x - xo2

hvoraf med kravet om, at tangenterne går gennem P (-1,-8):

     -8 = (2xo)(-1) - xo2
      xo2 + 2xo - 8 = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af mathon

for xo = -4
         y = (2·(-4))x - (-4)2
         y = -8x - 16

for xo = 2
         y = (2·2)x - 22
         y = 4x - 4
 


Skriv et svar til: Find tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.