Matematik

Hvad gør jeg forkert!?

06. november 2009 af ggf (Slettet)

Bliver snart gal! Sidder med denne differentialligning: (dy/dx)-3y=ex

jeg ved at løsningen er givet ved y=e-G(x)·∫eG(x)·h(x)dx, hvor g(x)=-3 og h(x)=ex men kan simpelthen ikek få den til at passe når jeg sætter ind i ligningen og derefter taster det ind på lommeregneren!? Kun når jeg bruger deSolve passer det!?

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af MN-P (Slettet)

Har du ikke skrevet forkert?


Svar #2
06. november 2009 af ggf (Slettet)

ligningen der skal løses er (dy/dx)-3y=ex


Svar #3
06. november 2009 af ggf (Slettet)

#1

Hvad tænker du på?


Svar #4
06. november 2009 af ggf (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe? bare vis hvordan man regner den ud så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af mathon

det skal også kun passe ved brug af deSolve!


Svar #6
06. november 2009 af ggf (Slettet)

Ja men hvordan kan det være at jeg ikek får det samme som desolve når jeg indsætter i ligningen:

differentialligning: (dy/dx)-3y=ex

Løsning:

y=e-G(x)·∫eG(x)·h(x)dx, hvor g(x)=-3 og h(x)=ex samt G(x)=-3x
 

y=e3x·∫e-3x·exdx⇔e3x·∫e-2x=e3x·(1/2)e-2x=(1/2)-ex

det er IKKE DET SAMME SOM DET JEG FÅR VED DESOLVE!!

hvordan kan det være? Mine udregninger skal jo fremgå af opgaven, så jeg kan jo ikeks krive en udregning der er forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. november 2009 af mathon

y = e-∫-3dx·∫e∫-3dx·exdx

y = e3x·∫e-3x·exdx

y = e3x·∫e-2xdx

y = e3x·(-1/2)e-2x + C)

                               y = -(1/2)ex + Ce3x

...............................................................
e3x = (e3)x = 20,085537x


Svar #8
06. november 2009 af ggf (Slettet)

For "%/&!¤/&(%!!!!

Det er fandme latterligt det her! Hvorfor lave mat når man ikke kan finde ud af noget så simpelt? har siddet og brugt 2 timer på bare dét skide stykke!!


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. november 2009 af mathon

...selv om du ikke lige i denne situation havde det overblik, du troede, du havde,
er du vel egentlig fagligt godt kørende.

Derfor er der fremover god mening i at "lave mat selv om du lige i dag ikke kunne finde ud af noget så simpelt"


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.