Matematik

Mangler lige det sidste TIL I AFTEN

06. november 2009 af Haps91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået hjælp til det meste af en matematik opgave, men forstår simpelthen ikke hvordan man får en 2.grads ligning ud af det (det står nederst på siden) Opgaven skal være færdig til i aften, så håber på at få noget hjælp snarest.

Dette er den hjælp jeg har fået indtil nu:

når du får sådan en opgave, deler du figuren op i trekanter og firkanter. Hvor mange trekanter og firkanter kan du se?
4 trekanter og en firkant ik? De to små trekant trekanter som har højden b, og den mellemstore trekant oven på firkanten, og så den store trekant som forstiller hele figuren.

De interessante i første omgang er de to små trekanter.

som sagt er højden b, kan vi finde længden? Svaret er ja, for hvis vi kalder længden for Z eller what ever, kan du finde

a= 8-2Z

isoler Z og vi får

Z=(8-a)/2

vinklen til det venstre hjørne er lig arctan(5/(8/2)) Fordi tan(v) = mod/hos

og den modstående er højden 5, og den hosliggende er halvdelen af grundlinjen som er 8.

Så nu har du en ensvinklet trekant.

derfor er b/Z = 5/4

2b/(8-a) = 5/4

8b/(8-a) = 5

8b=40-5a

b= (40-5a)/8

og så har vi at A=a*b eller:

A=( (40-5a)/8 )*a

Du får en andengradsligning hvor du finder toppunktet. Enjoy

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ganger du ud, får du A(a) = (-5/8)*a2+5, så det, du får er en funktion, jhvor du finder toppunktet ved at differentiere udtrykket


Svar #2
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

er der ikke en formel for toppunktet ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se i øvrigt vedhæftede fil

Vedhæftet fil:toppunkt.doc

Svar #4
06. november 2009 af Haps91 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp ! ,.


Skriv et svar til: Mangler lige det sidste TIL I AFTEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.