Matematik

Tilbageudregning af rumfang

07. november 2009 af Lolsovs (Slettet)

hvis man har et rumfang på 729 på en terning, hvordan finder man hvor lange siderne er? xgangexgangex = 729


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Exupery (Slettet)

x*x*x=729 <=> x^3=729 <=> x=729^(1/3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Thomas man har ikke potenser mindre end 1 i folkeskolen

Du skal ganske rigtig finde det tal der ganget med sig selv er 729

og du må bruge slavemetoden

10*10*10=1000 det søgte tal er mindre end 10 da 729 er mindre end 729

4*4*4=32 så tallet er større end 4

Prøv selv de øvrige tal (jeg tror det er et helt tal, ellers kan det tage lang tid)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af Exupery (Slettet)

#2 De skal da have en lommeregner, der kan regne i større potenser? Det havde min lillesøster da i hvert fald.. :S

10*10*10=1000

8*8*8=512

Og du skal finde et helt tal. ;)


Skriv et svar til: Tilbageudregning af rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.