Matematik

parallel tangent til graf

08. november 2009 af DetJoJones (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x^3 - 6x^2 + 12x - 4

Tangenten til grafen for f i punktet (1,3) har ligningen y = 3x

opgave: Grafen for funktionen f har en anden tangent, der er parallel med y=3x. Bestem
en ligning for denne tangent.

Min hjerne er helt kogt.. nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at tegne den op, så lysner det


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2009 af peter lind

Hvis de 2 tangenter er parallelle skal de have samme hældningskoefficient. Er x x-koordinaten for røringspunktet skal altså gælde f'(x)=3


Svar #3
08. november 2009 af DetJoJones (Slettet)

Arh.. nu tror jeg jeg har den... Når jeg har røringspunktets x-koordinat og så kan jeg hurtigt finde y-koordinaten også.. og udfra det punkt kan jeg finde funktionens ligning. .tak drenge


Skriv et svar til: parallel tangent til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.