Matematik

Kuglens ligning

08. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan regne. Håber hjælp? Tak

Opg.

I et koordinatsystem i rummet har en kugle ligningen x2 - 2x + y2 + 6y + z2 - 2z - 2 = 0

1) Bestem kuglens centrum og radius. Det er bestem, og jeg har fået (1,-3,1) og r= √(13)

 kuglen skærer den plan der indeholder koordinatsystemets første - og andenaske, i en cirkel.

2) Bestem radius i denne cirkel. Det har jeg svært ved.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af mathon

den plan der indeholder koordinatsystemets første - og andenaske
har ligningen

     z = 0

hvoraf

skæringscirklen:
                          (x-1)2 + (y+3)2 + (0-1)2 = 13

                          (x-1)2 + (y+3)2 = (√(12))2


Svar #2
08. november 2009 af Jone (Slettet)

Mathon kan du ikke skrive lidt flere mellemregninger?  Og kan du fortælle lidt mere om z=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

I den plan der indeholder x og y akserne er z=0

Z=0 indsættes i kuglens ligning

og der trækkes en fra på begge sider af lighedstegent.


Svar #4
09. november 2009 af Jone (Slettet)

Tak MN-P. Jeg havde også forstået den således. :)


Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.