Matematik
Minimering af funktion
16. januar 2005 af
Export (Slettet)
Hejsa...
Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave:
Minimér funktionen f(x,y)=x^2+y^2 under bibetingelsen g(x,y)=1 hvor g(x,y)=x^2+xy+y^2.
Skal jeg ikke indsætte x^2+xy+y^2=1 => x^2+y^2=1-xy i udtrykket for f, så jeg får f(x,y)=1-xy? Hvis det er rigtig, så kan jeg ikke helt finde ud af at minimere f, for dens funktionsværdi går jo så mod minus uendelig når x og y har samme fortegn og en eller begge går mod (plus eller minus) uendelig.
Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave:
Minimér funktionen f(x,y)=x^2+y^2 under bibetingelsen g(x,y)=1 hvor g(x,y)=x^2+xy+y^2.
Skal jeg ikke indsætte x^2+xy+y^2=1 => x^2+y^2=1-xy i udtrykket for f, så jeg får f(x,y)=1-xy? Hvis det er rigtig, så kan jeg ikke helt finde ud af at minimere f, for dens funktionsværdi går jo så mod minus uendelig når x og y har samme fortegn og en eller begge går mod (plus eller minus) uendelig.
Skriv et svar til: Minimering af funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
