Matematik

den afledede funktion

11. november 2009 af pipperbimber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fra bogen "vejen til matematikken B2" opgave 77 på side 98

Bestem ved blyantsmetoden en ligning for tangenten i punktet P(1,f(1)) for nedestående funktion

a f(x)=x^3-3x^2+1

forstår ikke hvordan jeg starter den her udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

du skal først differentiere funktionen....

dernæst finder du

f(1) = ???   det svarer til y

og

f'(1) = ???   det svarer til a

herefter bruger du tangentligningen

y = a(x-x0) + y

her er x0 = 1  

reducere nu udtrykket..


Svar #2
11. november 2009 af pipperbimber (Slettet)

mange tak  prøver mig frem :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

men jeg aner ikke hvad blyantsmetoden er for noget...har aldrig hørt om den....måske kalder de ovenstående metode for blyantsmetoden...det vides ikke med sikkerhed =)


Svar #4
11. november 2009 af pipperbimber (Slettet)

nej okay men tak alligevel tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

selv tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2009 af mathon

blyantsmetoden = i hånden


Svar #7
11. november 2009 af pipperbimber (Slettet)

HAHA  feDT :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

hehehehe....ganske glimrende =D


Skriv et svar til: den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.