Matematik

linær funktion

12. november 2009 af cawchamp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem en regneforskrift for den lineære funktion f (x) , der beskriver præmiepengene (målt i
mio. kr.) som funktion af antal år efter 1980, idet det oplyses, at f (0) = 50 og f (24) = 340 .

nogen der kan sige mig ligningen og hvordan de gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du har 2 talpar (x,y)=(0,50) og (x,y)=24,340)

ligningens ligning er y=ax+b

indsæt de to talper i ligningen , så får du to ligninger mad to ubekendte a og b

Løs ligningerne og sæt a og b ind i liniens ligning


Svar #2
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

hvad hedder du ligninger jeg skal løse altser dem med de to ubekndte


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2009 af MN-P (Slettet)

50=a*0+b og 340=a*24+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af Tuttehønen (Slettet)

50 = 0a + b
b = 50

340 = 24a+50
24a = 290
a = 290/24 =145/12


Skriv et svar til: linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.