Fysik

hastighed efter s/2

17. november 2009 af lotte777 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bil starter med hastigheden 0. Efter S afstand er bilens hastighed v, hvad er bilens hastighed ved S/2?

mit gæt ville være v/√(2)

nogle, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor kommer det gæt fra?


Svar #2
17. november 2009 af lotte777 (Slettet)

#1 vi havde nogle forskellige muligheder, og dette lød mest logisk, men jeg kan ikke forklare hvorfor..

nogle der kan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis der er tale om jævn acceleration skal du bruge formlerne for hastighed ved konstant acceleration.


Svar #4
17. november 2009 af lotte777 (Slettet)

 Jeg kan vel bruge V2 = 2as

acceleration er den samme begge steder; a = V2/2s...

så når V2 = 2(V2)/(2s) x (S/2)

hvilket ikke rigtigt fører mig videre..


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal ind og kigge på:

2a(S-S0) = v2 - v02, der gælder for konstant acceleration. Ligningen kommer fra elimineringen af tiden fra bevægelsesligningerne for konstant acceleration.

Hvis du ligger koordinatsystemet således, at S0=0, og du får opgivet, at v0 = 0, så reducerer den til:

v2 = 2as, hvormed accelerationen findes til at være:

a = v2/(2s).

Denne indsættes nu igen i samme formel i stedet for a, men nu er vi blot interesserede i hastigheden ved s/2, som jeg kalder for v1:

2a(s/2 - S0) = v12 - v02, hvor jeg igen siger, at s0 = v0 = 0, og dermed fås:

as = v12, hvor du nu kan indsætte hvad a er lig fra før og finde v1.


Svar #6
18. november 2009 af lotte777 (Slettet)

 og så får vi v/√(2)

tak :D


Skriv et svar til: hastighed efter s/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.