Matematik

Hjælp til en simpel regneregel!

17. november 2009 af Jytte Carlsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej alle sammen :)

Jeg ønsker at isolere x i nedenstående stykke , men jeg har glemt regnereglen :

(En brøk -->)      3/x = 148,41

Skal man bare gange med 3 på begge sider ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 nej ... start med at gange med x på begge sider og derefter at dividere med 148,41 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af mathon

x/3 = 1/148,41

x = 3/148,41


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af gubirie (Slettet)

.


Svar #4
17. november 2009 af Jytte Carlsen (Slettet)

 Mange tak !

:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2009 af gubirie (Slettet)

undskyd det er rigtig hvad den overståene har skrevet:I altid nævner først, havde ikke set at det var en brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2009 af Mette.Friis (Slettet)

   3/x = 148,41

= 3/x*x=148,41x

= 3=148,41x

= 3-148,41=148,41x-148,41

= -145,41=x

Og så kan du bare bytte rundt, så der står:

x = 145,41


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2009 af himsen (Slettet)

#6 Fuldstændig forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2009 af Mette.Friis (Slettet)

Hov ja, jeg kan godt se, jeg har lavet en fejl.  Undskyld !!

3/x = 148,41

= 3/x*x=148,41x

= 3=148,41x

= 3/148,41 = 148,41x/148,41

= 0,020214 = x

Tjek:

3/0,020214 = 148,41

148,41 = 148,41


Skriv et svar til: Hjælp til en simpel regneregel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.