Matematik

Simpel differenciering

18. januar 2005 af mullerouge (Slettet)
Ok, jeg skrev simpel, men det er tydeligvis ikke helt simpelt for mig.
Min opgave lyder:

f(x)=x^3*Vx (V=kvadratrod af)
bestem f'(x)

Jeg har fået det til:

3x^2 * 1/2Vx =
(3x^2*Vx) + ((1/2Vx)*x^3)

Nu kan jeg bare ikke finde ud af at gange kvadratrod x med x^2 og x^3, så jeg ville blive meget glad hvis en eller anden ville forklare mig hvordan det skal gøres...
På forhånd tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2005 af fister (Slettet)

brug at rod(x)=x^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2005 af fister (Slettet)

dvs f(x)=x^3*x^(1/2)=x^(7/2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2005 af Duffy

f'(x)=7/2*x^(5/2)


Duffy

Svar #4
18. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

Nej hovsa! Nu forstår jeg slet ikke noget? Jeg tror jeg gør det her helt forkert? Nu har jeg lige set at den skal give f'(x)=3,5x^2 * Vx
(V er stadig kvadratrod)
Er der en tålmodig person der tør hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

f'(x)=7/2*x^(5/2) = 3,5x^2 * Vx

Svar #6
18. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

Ok, nu forstår jeg det og det passer med facit (hvilket jo altid er rart.) Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Simpel differenciering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.