Matematik

Differentiabel funktion

18. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

En differentiabel funktion f(x) er defineret for alle x.

Grafen for f går gennem punktet (2,-4). Nulpunkter og fortegn for f ' (x) er som angivet på tallinjen:

x:                       -3                                  2

f ' (x)       -  -       0             - - -                0   + +

a) Gør rede for, at funktionen f har et minimum.

Skitser grafen for f.

Nogen der kan hjælpe med dette? sys det er svært!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Funktionen har et minimum ved x = -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af peter lind

Da '(x) varierer - 0 + i x=2 har funktionen et minimumspunkt der.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af mathon

for x<2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

hvorfor
           f(x) har minimum for x = 2


Svar #4
18. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af foerste (Slettet)

Sidder med præcis den samme opgave, så vil lige spørge, om hvordan skitsen ser ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2012 af Mirana (Slettet)

Hej alle. Jeg sidder netop med denne opgave også og ville høre om besvarelsen kunne uddybes bare en anelse mere? 

Jeg forstår ganske enkelt ikke hvordan der er kommet frem til det resultat som der er kommet frem til? Og hvordan ser denne skitse så ud? 


Skriv et svar til: Differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.