Matematik

regnestykker:D kan ikke selv klare flere!!

19. november 2009 af Kulegys (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1. en granat der bliver skudt ud af et kanonløb bliver accelererer med 5,68 • 105 m/s2 i 0,0012 s. hvor stor bliver hastigheden?

Opgave 2. en cuklist cykler 10,0 km/h hun accelererer med 0,54 m/si 3,59 s. hvad bliver hendes nye hastighed hvis den skal angives i km/h?

Opgave 3. en bil køre med hastigheden 80,0 km/h den bremser helt ned til hastigheden 0 m/s i løbet af 4,8 s. angiv accelerationen i m/s2?

Opgave 4. en cyklist køre med hastigheden 19,3 km/h for at standse bremses der i løbet af 1,24 s til fuldstændig standsning. hvor stor bliver accelerationen? 

Opgave 5. en soldat står 3,74 km fra en kanon hvor lang tid går der fra kanonen affyres til lyden når soldaten?

Opgave 6.afstanden fra solen til jorden er 149,5 • 106 km. hvor lang tid er lyset om at nå fra solen til jorden?

Opgave 7. en mand tager tid på hvor længe han er om at fylde benzin på sin bil stopuret viser 2,00 min og 38 s fra han starter påfyldningen til tanken der rummer 24,89 L er fuld, men hvor stort et flow er benzinen blevet påfyldt?

Opgave 7. et luftskib skal fyldes med heliumgas luftskibet kan rumme 2000 m3 gassen påfyldes med et flow på 0,453 m3/min. hvor lang tid tager det at fylde luftskibet?

Opgave 8a. fra skagen til den dansk-tyske grænse er der 340 km i luftlinie hvor længe vil et jagerfly være om at flyve afstanden hvis det flyver med 2000 km/h?

Opgave 8b. hvor længe vil lyden være om at tilbagelægge den samme distance?

Opgave 9. en tankbil fylder olie på en tank som er 2,00 m lang, 1,00 m høj og 1,500 m bred. hvor lang tid vil det vare, hvis olien bliver pumpet med 25,5 L pr. minut?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2009 af Bennike (Slettet)

1. Enheden for hastighed er m/s . ved at gange dem får du: m/s2 *s = m/s (y=ax)

2. 10km/h + 0,54m/s2 *3,59s = ...m/s(y=ax+b)

3. 80km/h / 4,8 s = ... m/s2

4. 19,3km/h / 1,24 s = ... m/s2

5. 3,74km / 340*10-3 km/s = ... s . (Dividerede tal er lydens hastighed . km/km/s = s)

6. 149,5*106km / 3*105 km/s = ... s (dividerede tal er lysets hastighed)

7. 24,89L /2,28min = ... L/min

7. 2000m3 / 0,453 m3/min = ... min

8a.340 km / 2000km/h = ... h

8b. 340km / 340*10-3 km/s = ... s (hvis du vil have det i enheden 'h' , for bedre at kunne sammenligne, skal du dividere med 3600)

9. 2m*1m*1,5m=3m3 . L=10-3m3.

3m3/ 25,5*10-3m3/min = ... min


Skriv et svar til: regnestykker:D kan ikke selv klare flere!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.