Matematik

Inverse funktion

21. november 2009 af Daydark (Slettet)

Hej, min opg. lyder som følgende:

f is a one-to-one function with inverse f-1. Calculate the inverse of the given function in terms of f-1.

min givne funktion er:

h(x) = f(2x)

Er ikke helt sikker på hvordan jeg skal angribe problemet, eller forstår problemet.

skal jeg finde h-1(x) udtrykt ved hjælp af f -1(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

h(x) = f(2x). Vi sætter y = h-1(x), så er x = h(y = f(2y) og 2y = f-1(x). Derfor er h-(x) = y = ½f-1(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det blev lidt sjusket, men jeg håber du forstår


Svar #3
22. november 2009 af Daydark (Slettet)

Skal lige se om jeg forstår det rigtigt:

man sætter y = h-1(x)

den inverse af h(x) er altså y, og h(x) er så sættet som x, bare sådan rent symbolsk. så når du skriver:

x = h(y), så kan det forståes som x = h(h-1(x))?

Bahhh, jeg roder i det, men tror jeg forstår hvordan man skal gøre dog:

definer h-1(x) = y

definer h(y) = x

skift x ud med y i funktionen: h(x)=f(2x) bliver til h(y) = f(2y) = x?

løser efter y og finder y = ½f -1(x)

tror jeg forståelses mæssigt kommer til at blande rundt i h(x), h(y), h-1(x), og h-1(y).


Skriv et svar til: Inverse funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.