Matematik

kuglens ligning

25. november 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kugle har radius i √14 og centrum i C (5,1,0). en lin´je m går gennem punkterne A og B. Undersøg om m skærer kuglen, tangere eller ikke har nogen fællespunkter.

Først har jeg bestemt kuglens ligning:

(X-5)2 + (Y-1)2 + (Z-0)2 =11

Jeg har A= (4,-4,3) og B= (6,-8,4)

Når jeg sætter dem ind i ligningen kan jeg ikke få nogle af dem til at røre kuglen. men jeg har et resultat i bogen der siger at det ene punkt tangere i (2,0,2)

Så hvad laver jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af lystig (Slettet)

du skal lave en parameterfremstilling for linien


Svar #2
25. november 2009 af Rina68 (Slettet)

Det har jeg forsøgt

her sfinder jeg så først vektor AB

Herefter siger jeg så at l = x,y,z + t(2,-4,1)

2,,4,1 er min vektor AB.

Er det sådan den skal laves?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2009 af lystig (Slettet)

ja men du har jo værdier for x,y,z


Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.