Matematik

integralregning - længde af graf

26. november 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

jeg har en opgave der lyder således:

f(x) = 2x1,5+1 , x>0

Det oplyses at længden af grafen for f fra et punkt P(a,f(a)) til et punkt Q(b,f(b)) er givet ved ∫_a^b¦?√(1+f^' (x))^2 ) dx?
Bestem længden af grafen for f fra P(1,f(1)) til Q(4,f(4)).

håber der er en der vil hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan enten lave den med parameterfremstilling, eller du kan bruge ds2=dx2+dy2, så du får s=∫√(1+(dy/dx)2 dx, det kommer af at en linieelement kan skrives ds2=dx2+dy2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg skulle have skrevet grænserne, fra x=a til x=b


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

find først f'(x)

indsæt i ∫(√12+(f'(x))2) dx , udregn og indsæt grænserne


Skriv et svar til: integralregning - længde af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.