Matematik
Eksponentiel udvikling
21. januar 2005 af
Sofie18 (Slettet)
f(x) = b * e^(k*x)= b * a^x
Hvad er det nu leddet k siger noget om? Kan det måske være hældningen?
f(x) = b * e^(k*x)= b * a^x
Hvad er det nu leddet k siger noget om? Kan det måske være hældningen?
Svar #1
21. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Vi bemærker, at f er en eksponentiel udvikling, såfremt k ikke er 0, idet
f(x) = b*exp(0*x) = b
jo er en konstant funktion.
For kFor k>0 er f eksponentielt voksende.
k har betydning for væksthastigheden f'(x), thi vi har, at
f'(x) = b*exp(k*x)*k = k*b*exp(k*x)
Jo større |k| er, desto kraftigere aftager/vokser f. Måske var det, hvad du tænkte på?
//Singularity
f(x) = b*exp(0*x) = b
jo er en konstant funktion.
For kFor k>0 er f eksponentielt voksende.
k har betydning for væksthastigheden f'(x), thi vi har, at
f'(x) = b*exp(k*x)*k = k*b*exp(k*x)
Jo større |k| er, desto kraftigere aftager/vokser f. Måske var det, hvad du tænkte på?
//Singularity
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
