Matematik

Simpelt spørgsmål

28. november 2009 af Simon2 (Slettet)

Er dette korrekt?

n|a og a=b*c så er enten b|n ellers er c|n 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 nej


Svar #2
28. november 2009 af Simon2 (Slettet)

 Heller ikke hvis vi taler om positive hele tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2009 af Dynin (Slettet)

Nej ... med a=60, b=6, c=10 og n=4 har du 4|60 men ikke 4|6 eller 4|10


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2009 af Dynin (Slettet)

... Postulatet gælder kun hvis n er et primtal ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2009 af MN-P (Slettet)

n|a og a=b*c så er enten b|n ellers er c|n

dette er et halvt postulet.

hvad er b|c ?

og er | en brøkstreg ?


Svar #6
29. november 2009 af Simon2 (Slettet)

Med bIn menes b går op i n / b divisor i n. :-)


Skriv et svar til: Simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.