Matematik

Kn=K*(1+x)^n problem

29. november 2009 af patr0805 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Okay folkens jeg er lidt kørt fast her håber i kan hjælpe,

Formlen Kn = K*(1+x)^n fortæller hvor mange penge man har hvis man lægger f.eks. 20000 i banken, lader dem stå i 5 år og der er en rente på 2 % om året.

Problemmet er hvad nu hvis jeg sætter 1000 kr. i banken og der er 1,5% i rente hver termin. Der er 4 terminer om året og jeg sætter 1000 kr. ekstra ind hver termin indtil jeg hæver dem om 18 år.

Hvordan sætter jeg de ekstra 1000 ind i formlen hver termin så de bliver regnet med ved næste termin' s rentetilskrivning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af mathon

brug annuitetsformlen


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2009 af mathon

               A72 = 1000/0,015·(1,01572 - 1)


Svar #3
29. november 2009 af patr0805 (Slettet)

Du er genial :) tusind tak


Skriv et svar til: Kn=K*(1+x)^n problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.