Matematik

simpel ligning

30. november 2009 af bullern (Slettet)

Ja, den er vel ikke så svær.. Men hvordan kommer jeg videre?

(7,8 * x / 15)- 6,5 * x /20) = 40 000


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af mathon

gang med 60 på begge sider


Svar #2
30. november 2009 af bullern (Slettet)


Svar #3
30. november 2009 af bullern (Slettet)

Hvorfor? jeg skal gerne have  alle trinene med :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af mathon

60·((7,8·x /15)- (6,5·x/20)) = 60·40 000

(31,2x - 19,5x) = 2400000


Svar #5
01. december 2009 af bullern (Slettet)

Men hvor får du de 60 fra?

opgaven lyder som følger:

a) Ved hvilket km-tal (break-even) er bilerne lige dyre?
Da der ved købet er en forskel på:
220 000 kr – 180 000 kr = 40 000 kr, skal vi op på at udgiften til brændstof er 40 000 kr dyrere v/ benzin end dieselbilen.
Derfor: (7,8 kr/l * x km / 15 km/l) – (6,5 kr/l * x km / 20 km/l) = 40 000 kr
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2009 af mathon

60 er fællesnævner for ?/15 - ??/20

(31,2x - 19,5x) = 2400000

x ≈ 205128


Skriv et svar til: simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.