Matematik

Lineære funktioner HHX

30. november 2009 af kubrapolat (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej allesammen :)

Jeg har problemer med denne opgave eftersom jeg ikke kan finde ud af den.

Spørgsmålet lyder:

Om en lineær funktion f med Dm (f) = [-4;8] oplyses følgende:

f (3) = 2 og f (7) = -1.

Bestem værdimængden Vm(f)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Kemosh (Slettet)

Din linære funktion er f(x) = -0.75x+4.25

Her er Vm(f) tilsvarende forskellen mellem x = -4 og x = 8 i funktionen f(x).

Hvis det ikke hjalp (for ikke at sige, opgaven er lavet for dig) ønsker jeg dig held og lykke


Svar #2
30. november 2009 af kubrapolat (Slettet)

Jo tak , men forstod intet :D . Kan du skære det ud i pap for mig ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af Kemosh (Slettet)

{ f(3) = 2 } og { f(7) = -1 } er koordinater til en funktion f(x)

Der står du har punkterne (3,2) og (7,-1). Så kan du udregne den linære funktion { y = -0.75x + 4.25 }

Dm(f) = [-4,8] betyder at du kun må sætte x-værdier ind fra intervallet -4 til 8.

Vm(f) skal indikere, hvor stor en funktionsværdi ( y ) du kan have og hvor lille en funktionsværdi ( y ) du kan have.

Skåret ud i pap:

Ved funktionen { y = -0.75x + 4.25 } må du kun smide x-værdier ind der er større end -4 eller mindre end 8. Hvad er den største y-værdi og mindst y-værdi du så kan få?

Skriv dem som Vm(f) = [ den mindste værdi ; den største værdi ]


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af MrGoodkitteh (Slettet)

 Du tager bare x = -4 og sætter ind i din funktion for at finde din laveste Vm(f) værdi

så tager du x = 8 og sætter ind i din funktion for at finde din største Vm(f) værdi

Vm(f) svarer så til forskellen mellem de 2 resultater.


Skriv et svar til: Lineære funktioner HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.