Matematik

Potensvækst eller eksponentiel vækst?

30. november 2009 af christian0710 (Slettet)

I 2006 opgjorde man i Danmark skovarealet til 6000km^2

a) opstil en model for udviklingen af skovarealet, når det antages, at det vokser med 0.3% om året

Bestem skovarealet i 2089 ifølge denne model.

Spørgsmål: Jeg vil rigtigt gerne forstå hvornår man skal bruge hvad i procent/vækstregning.

Er det potensvækst man skal bruge her? F.eks. f(x) = 6000*1,003^a   eller eksponentiel vækst f(x) = 6000*1,003^x

Jeg synes at det er svært at vide hvornår man skal bruge hvad, og ville virkelig sætte pris på hvis der var nogle der kunne forklare det :)

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Math5 (Slettet)

Jeg ville bruge vækstformlen som er : KN=(1+r)^n*k0

I dit tilfælder bliver stykket så: (1+0,003)^83*6000= X som du regner ud :-)

De 3% (r) omskrives til decimaltal altså 0.003 som er væksten i procent.

83 (n) er de år hvor skovens areal vil stige med de 3%

De 6000km2 er udgangpuntet altså hvad vi startede på i år 2006.

Håber det hjalp :-)

Mathias w.a


Skriv et svar til: Potensvækst eller eksponentiel vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.