Matematik

Analytisk plangeometri . HASTIG HJÆLP !

03. december 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kan ikke finde ud af at lave disse to opgaver som hører under emnet analytisk plangeometri .

De to opgaver er oploadet i filen. Det er opgave 233 og 234.

Please kan nogen hjælpe det er til i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af jesperher (Slettet)

det er godt nok svært at læse..

men 233

start med at isolere y.

for så har du en funktion.

f(x) = resten...

a)

sæt x til 5 og find y værdierne.. så kan du opstille punkterne.

b)

når der er skæring med x-aksen er f(x) = 0

og skæring med y-aksen: x=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den første (a) sætter du værdien for x ind og finder y. I den anden (b) benytter du, at skæring med x-aksen betyder, at y er 0, og skæring med y-aksen betyder, at x er 0.

I næste opgave benytter du, at du kan skrive ligningen for cirklen: (x-x0)2+(y-y0)2=r2. Du har her tre ubekendte, om du skal bestemme (x0.y0,r), og du har tre oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af mathon

233

1.   (x+3)2 + (y+1)2 = 16           x = -5

      (-5+3)2 + (y+1)2 = 16          løs 2.gradsligningen i y

2.   (x+3)2 + (0+1)2 = 16           skæring med x-aksen     løs 2.gradsligningen i x

      (0+3)2 + (y+1)2 = 16           skæring med y-aksen     løs 2.gradsligningen i y


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2009 af mathon

234

1.  (x-4)2 + (y-1)2 = 4

tangentligningen for de søgte tangenter
er:
 

     (x-4)(xo-4) + (y-1)(yo-1) = 4  gennem (0,0)                hvor (xo,yo) er røringspunktet

hvoraf

     (0-4)(xo-4) + (0-1)(yo-1) = 4                                        som reduceres til formen yo = axo + b
                                                                                         og indsættes i (x-4)2 + (y-1)2 = 4
hvorefter de to xo-værdier beregnes
og indsættes på skift i yo = axo + b til
beregning af de respektive yo-værdier
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

Hvordan finder du x_o ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

#4

234

1.  (x-4)2 + (y-1)2 = 4

tangentligningen for de søgte tangenter
er:
 

     (x-4)(xo-4) + (y-1)(yo-1) = 4  gennem (0,0)                hvor (xo,yo) er røringspunktet

hvoraf

     (0-4)(xo-4) + (0-1)(yo-1) = 4                                        som reduceres til formen yo = axo + b
                                                                                         og indsættes i (x-4)2 + (y-1)2 = 4
hvorefter de to xo-værdier beregnes
og indsættes på skift i yo = axo + b til
beregning af de respektive yo-værdier
 

HVORDAN finder du X_0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2009 af mathon

hvoraf

(0-4)(xo-4) + (0-1)(yo-1) = 4                                                    som reduceres til y = -4x + 13
                                                                                           og indsættes i (x-4)2 + (y-1)2 = 4
hvorefter de to xo-værdier beregnes
og indsættes på skift i yo = axo + b til
beregning af de respektive yo-værdier

(xo-4)2 + (-4xo+13-1)2 = 4

17xo2 - 104xo + 156 = 0

xo1 = 2(26+√(13))/17       xo2 = 2(26-√(13))/17


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

Mange tak for hjælpen mathon


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri . HASTIG HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.