Kemi

Beregning af syrens styrke. hjælp (((:

03. december 2009 af Esben112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder med ligningen pKs = -log(ks/M), Nogen som ved hvad de to værdier (ks og M) står for?

Mvh Esben :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af mathon

  ks er syrekonstanten

  ks = {ks} M                    hvor M er enheden molær

  ks/M = {ks}                    hvor {ks} er talværdien af størrelsen ks


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2009 af mathon

eks.
eddikesyres
                    ks = 1,7378·10-5 M

                    pks  = -log((1,7378·10-5 M)/M)               enheden forkortes "væk"

                    pks = -log((1,7378·10-5) = 4,76


Skriv et svar til: Beregning af syrens styrke. hjælp (((:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.