Matematik

vækst

03. december 2009 af eel (Slettet)

jeg har to funktioner y(t)=105/(1+999*e-100*t) og y(t)=100*e100*t

Hvordan regner jeg ud hvor lang tid der går før den sidste afviger med mere end 10% fra den første?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Duffy

Ikke særlig smart at give de to forskellige funktioner det samme navn.

Men løs ligningen

1,1*f(t) = g(t) , hvor

f(t) = 105/(1+999*e-100*t)  og  g(t) = 100*e100*t

Du skulle gerne få   t = 0,04615120516


Svar #2
03. december 2009 af eel (Slettet)

så vidt jeg kan se er afvigelsen da 9.8%
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af Duffy

Og?!


Svar #4
04. december 2009 af eel (Slettet)

OG det skulle være t til når den afviger med over 10%


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2009 af Duffy

Prøv nu at kigge i #1:

Resultatet her giver NÉTOP 10% - igen :  t = 0,04615120516

Dvs når t > 0,04615120516 ,  er afvigelsen OVER 10%


Skriv et svar til: vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.