Matematik

ER det rigtigt?

05. december 2009 af Manjajensen (Slettet)

Kamilla har glemt , hvordan ringenes farver er anbragt i forhold til hinanden. For at finde ud af de farvede ringes placering overvejer hum at tegne alle mulige flag. De olympiske sammenflettede ringe er i farverne blå, gul, sort, grøn og rød.

Hvor mange flag skal hun tegne for at være sikker på at have alle muligheder med?
 

Så skal jeg sige = 5*4*3*2*1 = 120 flag

Kamillas far kan huske , at de to nederste ringe har farverne gul og grøn, samt at den gule er til venstre og den grønne til højre.

Hvor stor er sandsynligheden for at tegne det rigtige flag i første forsøg?

Er det ikke= 100/20

Håber på hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det første er rigtigt nok, men en sandsynlighed kan aldrig blive større en 1, så husk 0 ≤ P(x) ≤1, ved det sidste spørgsmål skal du bruge (antal gunstige)/(antal mulige)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

Antal gunstige = flad med gul og grøn for neden = flag med rød, blå og sort for oven = 3*2*1

Antal mulige har du lige regnet ud ovenfor til 120

sansynligheden er 3*2*1/5*4*3*2*1 = 1/20


Skriv et svar til: ER det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.