Matematik

Diff. ligning uden hjælpemidler

23. januar 2005 af *A* (Slettet)
Opgaven var stillet ved sommereksamen uden hjælpemidler 2004 for 3-årigt højniveau

funktionen f er løsning til diff lingingen dy/dx=y+1
I punktet P(x0,f(x0)) har grafen for f en tangent med ligningen y=3x+5
Bestem koordinatsættet til punktet P

Jeg får altså at dy/dx=3x jf ligningen for tangenten.

jeg sætter derfor y+1=3x og får at y=3x-1 men hvad så?
Hvordan finder jeg x-koordinaten i tal?

Svar #1
23. januar 2005 af *A* (Slettet)

Slet ikke nogen der har et bud?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2005 af Lurch (Slettet)

det der står er vel, at
dy/dx=3

hældningen i P er jo 3, og ikke 3x

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Husk, at en ligning for tangenten til grafen for f i P(x0,y0), hvor y0 = f(x0), formelt kan skrives;

y = y0 + (dy0/dx0)*(x-x0) (1)

Prøv at sammenholde (1) med den givne tangentligning

y = 3x + 5

Vink: skriv (1) helt ud.

//Singularity

Svar #4
23. januar 2005 af *A* (Slettet)

ok ok jeg er med jeg finder at y=3-1=2 og så sætter jeg dette ind i tangentligningen og finder x.

Mange gange tak for hjælpen, tror bare min hjerne var stået af efter for mange timers prøvetræning

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2006 af john vs. jon (Slettet)

ømh jeg kan ikke helt se hvordan dette resultat fås?

y indsættes i y = y0 + (dy0/dx0)*(x-x0) men kan stadig ikke få samme resultat..

Skriv et svar til: Diff. ligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.