Matematik
funktioner
24. januar 2005 af
john vs. jon (Slettet)
5,022
En funktion f er bestemt ved:
f(x)= x/(x^2-2x+9)
bestem f'(x), og beregn de lokale ekstremumssteder for f.
beregn den eksakte værdi af såvel maksimum som minimum for f.
jeg har bestemt
f'(x)=(x^2-2x+9-x-2x-2)/((x^2-2x+9)^2)
og jeg ved at jeg skal sætter li 0 for at finde ekstremumssteder, men stadigvæk har jeg ikk helt fundet ud af det.. og for en kæmpe sindsyg ligning.!!
En funktion f er bestemt ved:
f(x)= x/(x^2-2x+9)
bestem f'(x), og beregn de lokale ekstremumssteder for f.
beregn den eksakte værdi af såvel maksimum som minimum for f.
jeg har bestemt
f'(x)=(x^2-2x+9-x-2x-2)/((x^2-2x+9)^2)
og jeg ved at jeg skal sætter li 0 for at finde ekstremumssteder, men stadigvæk har jeg ikk helt fundet ud af det.. og for en kæmpe sindsyg ligning.!!
Svar #1
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Differentialkvotienten er forkert udregnet - tællerpolynomiet (x) skal multipliceres med nævnerpolynomiets afledede (2x-2). I stedet fås:
f'(x) = ((x^2 - 2x + 9) - x*(2x-2))/(x^2 - 2x + 9)^2 = (9 - x^2)/(x^2 - 2x + 9)^2
Prøv igen herfra.
//Singularity
f'(x) = ((x^2 - 2x + 9) - x*(2x-2))/(x^2 - 2x + 9)^2 = (9 - x^2)/(x^2 - 2x + 9)^2
Prøv igen herfra.
//Singularity
Svar #2
24. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)
og det satte jeg så li 0 og fik det til 3 og -3?????? men det passer jo ingen steder??
og hvad med det sidste spørgsmål????
og hvad med det sidste spørgsmål????
Svar #3
24. januar 2005 af allan_sim
Hvorfor passer det ingen steder? Det harmonerer fint med min grafskitse.
For at finde den eksakte værdi af maksimum- og minimumssteder skal du argumentere for, at fundne lokale ekstremumssteder faktisk er globle. Og derefter kan du så sætte x-værdierne ind i f(x) for at finde y-værdierne.
For at finde den eksakte værdi af maksimum- og minimumssteder skal du argumentere for, at fundne lokale ekstremumssteder faktisk er globle. Og derefter kan du så sætte x-værdierne ind i f(x) for at finde y-værdierne.
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
